Kungsbacka Torg. Foto: Viktor Dahlgren / Kungsbacka kommun

Efter önskemål – Kungsbacka sätter upp storbildsskärm på torget

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera förfrågningar från allmänheten har Kungsbacka kommun fattat beslut om att ställa en storbildsskärm på det stora torget i stan för att samla kommuninvånarna. Förhoppningar är att alla tillsammans ska vara med och heja fram Sverige i lördagens match mot England.

När Sverige slog Schweiz i tisdags i åttondelsfinalen fylldes Kungsbacka torg med glada rop och viftande armar. Kommunen fick frågan från flera om varför det inte finns någon storbildsskärm på torget.

– Det kom in frågor både via turistbyrån, telefonväxeln och sociala medier. Vi kände att det var en självklarhet och gjorde slag i saken, säger Jessica Blume, platsutvecklare på näringslivsenheten på kommunen.

Hög efterfrågan på skärmar

Matchen mellan Sverige och England kommer kunna ses på en 5x3 meter bred storbildsskärm. Leverantören har fått agera snabbt då efterfrågan på sådana här skärmar är hög i samband med VM.

– Det är tack vare ett gott samarbete mellan lokala fastighetsägare, företagare och Kungsbacka kommun som gör att vi har möjlighet att genomföra detta på Kungsbacka torg. Vi hoppas att det kommer bli en riktigt härlig fotbollsfest, säger Hans Forsberg (M), Kommunstyrelsen ordförande i ett pressmeddelande.

Uppmanas ta med stolar

Kommunen erbjuder även sittplats i form av 400 stolar. Men allmänheten uppmanas ändå att ta med egna då det snabbt kan bli fullsatt.

– Det här ligger i linje med vårt arbete att göra Kungbacka till en attraktiv stad, säger Jessica Blume.

Evenemanget är alkoholfritt och öppet för både barn och vuxna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.