Par sköts med soft air gun i ansiktet – två åtalas

Publicerad

Två män åtalas nu vid Varbergs tingsrätt misstänkta för grov misshandel. Detta efter en händelse tidigare i höstas då ett par på en mindre ort i Varbergs kommun ska ha blivit både slagna, sparkade och beskjutna med en soft air gun i sin lägenhet.

Det var i september som händelsen ska ha ägt rum. Enligt åtalet ska de båda männen, den ena i 40-årsåldern och den andra i 30-årsåldern, ha slagit, sparkat och stampat på det manliga offret. Slagen ska riktats mot både huvud och kropp. De ska ha även ha använt en soft air gun för att skjuta honom i ansiktet.

Den äldre av de åtalade ska även ha gett sig på kvinnan och gjort liknande saker mot henne, däribland utdelat sparkar och soft air gun-skott.

Både mannen och kvinnan ska ha fått flera olika skador, bland annat sår, blödningar och en tandfraktur. De åtalade förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.