”Det är en härlig upplevelse. En kombination av lukt, vibrationer, smak och hörsel, säger Thomas Alexandersson, tävlingsansvarig. Foto: privat

Traktorpulling-festival drar igång i Laholm

Uppdaterad
Publicerad

Hela 124 traktorer och förare kommer samlas i Mellby under festivalen. Nu tror arrangörerna på en riktig folkfest och drömmer om 5000 besökare.

Klockan 9.00 på lördagsmorgonen inleds plöjningen. En timme senare är det dags för traktorerna att börja jobba. Då ska de dra en släde lastad med flera ton så långt de kan. Thomas Alexandersson som är tävlingsansvarig märker att intresset för dagen är skyhögt.

– Det är helt fantastiskt. På vårt Facebook-event meddelar 1000 personer att de ska komma och ytterligare 4000 är intresserade. När jag går och lägger mig inatt så drömmer jag om att vi har totalt 5000 personer här imorgon, säger Thomas Alexandersson.

Det blir soligt väder imorgon, vad betyder det?

– De spår 23 grader imorgon, i oktober. När hände det senast? Förra året hade vi lite regn på eftermiddagen och var tvungna att ställa in slutet av tävlingen. Men det här? Otroligt, säger han.

124 traktorer samlas i Mellby

Vid elva-tiden menar arrangörerna att det är bäst att komma, om man som besökare inte vill stå där hela sex timmar. Till festivalen har 124 traktorer anlänt från Sverige, Tyskland, Danmark, Norge och Finland.

– Det är en mäktig upplevelse med en kombination av lukt, vibrationer, smak och hörsel, säger Thomas Alexandersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.