En del av fallen ska ha skett i närheten av Kollaskolan. Foto: Kungsbacka kommun

Man anhållen efter sexbrottsvåg mot barn i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har under onsdagen anhållits misstänkt för åtta sexuella ofredanden mot barn i Kungsbacka.

– Vi har hög prioritet på att utreda brotten, säger Krister Adolfsson, lokalpolisområdeschef i Kungsbacka.

Mannen hämtades in till förhör under tisdagen angående händelserna och har nu anhållits av åklagare. Han misstänks för sexuella ofredanden mot barn och försök till våldtäkt mot barn.

– Vi har full förståelse för den oro som de här händelserna har medfört. Vi ser allvarligt på det inträffade och kommer även fortsättningsvis ha hög prioritet på att utreda brotten, säger Krister Adolfsson, lokalpolisområdeschef i Kungsbacka.

Det var i juni i år som en anmälan om ett misstänkt våldtäktsförsök mot en 12-årig flicka kom in till polisen. Sedan dess har ytterligare anmälningar gjorts gällande sexuella ofredanden mot barn. En del av fallen ska ha skett i närheten av Kollaskolan.

 I klippet nedan hör du skolkuratorn Ulla-Stina Berndtsson berätta hur du kan prata med ditt barn om sexuella ofredanden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här förklarar skolkuratorn Ulla-Stina Berndtsson hur du som förälder kan prata med ditt barn om sexbrott. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.