Halmstadsmusikerna Christof Jeppsson och Micke Ek spelar på bussen. Foto: Privat

Lokala musiker spelade på busslinje 30 i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

När Hallandstrafiken insåg att en miljon resor gjorts på busslinje 30 i Halmstad ville de testa något nytt. Under onsdagen åkte därför musikerna Christof Jeppsson och Micke Ek med i två timmar och spelade för något överraskade resenärer.

I november görs den miljonte resan i år på linje 30 som går mellan Eurostop och Tylösand i Halmstad. Det ville Hallandstrafiken på något sätt fira. Och man valde ett för dem helt nytt koncept.

– Vi tänkte att vi måste ha någonting kul ombord på bussen som uppmärksammar detta. Det är första gången, men definitivt inte den sista, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschef på Hallandstrafiken.

Lokala musiker från Halmstad

Christof Jeppsson och Micke Ek är båda musiker och tillsammans driver de en studio i Halmstad. När de fick ett samtal från Hallandstrafiken tackade duon genast ja till förslaget.

– Det lät ju helt crazy, men det var skitkul. Det blev verkligen lyckat, säger Christof Jeppsson.

Se när Christof och Micke spelar på bussen (extern länk)

I två timmar, från klockan 15 till 17, åkte de med bussen och spelade. Under åkturen spelade de en blandning av amerikanska och svenska låtar, allt ifrån Rihanna till klassikern ”Walking in Memphis” och Thomas Stenströms ”Slå mig hårt i ansiktet”.

Men att spela livemusik på en buss i linjetrafik är dock inte helt lätt skulle det visa sig.

– En busschaufför körde lite rock’n’roll-aktigt så vi höll på att ramla någon gång, men det gick bra, säger Christof Jeppsson och skrattar.

Succé på sociala medier

Tyvärr gick det inte på så mycket resenärer som duon hade önskat, berättar han.

– Vi hade lite otur tidsmässigt för på den linjen var det tyvärr inte så mycket folk just då. Folk är lite skygga och många tänkte nog ”vad är det här för något?”. Men vi lade ut det på sociala medier i en livesändning och där exploderade det fullkomligt. Sist jag kollade hade vi fått runt 300 likes, 80 kommentarer och över 6.000 visningar. Jag har aldrig fått så många på något jag lagt ut förut, säger Christof Jeppsson.

Vilket är det konstigaste stället du har spelat på?

– Det är nog bussen. Det är inget naturligt ställe att spela på. Det var kul att överraska folket och se hur de reagerade när jag tog upp gitarren och Micke spelade på en låda, säger han.

Ser du en framtid för musik på bussarna?

– Absolut. Jag tror att det skulle kunna bli någonting. Med tanke på hur världen ser ut idag behöver vi musiken mer än någonsin. Jag manar för att fler kan göra det här i sina kommuner, säger han.

Positiva reaktioner

Hallandstrafiken har efteråt fått in många positiva reaktioner på den musikaliska bussen.

– Det har varit jättemånga glada tillrop. Många skriver att det var trevligt och att de vill ha mer sådant här. Till och med förarna, säger Yasmine Möllerström Henstam och fortsätter:

– Sedan får det vara i lagom mängd tror jag. Skulle detta hända varje dag tror jag att folk skulle tröttna. Det får bli små inspel här och där.

Planer på att fortsätta i sommar

Även om ingenting är klart verkar det kunna bli ett fortsatt samarbete till sommaren med musik på lokalbussarna i Halmstad.

– Det blev en sådan framgång, på sociala medier framför allt. Idén föddes till att göra något liknande i sommar. I Tylösand har de konserter i juli, och vi har pratat om en musikbuss som kommer att gå några av turerna ut dit. Det är väldigt mycket folk som åker buss ut till konserterna. Det skulle kunna bli en cool grej, säger Christof Jeppsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.