Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad händer om hyrorna höjs? I klippet berättar Paulina Vernersson om oron. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Ensamstående Paulina oroad inför eventuella hyreshöjningar

Publicerad

Det gör ont i magen, så beskriver hyresgästen Paulina Vernersson i Halmstad känslan när hon bävar inför de eventuella kraftiga hyreshöjningarna. En redan tuff situation kan nu bli ännu tuffare för flera.

När ensamstående Paulina Vernersson, som studerar till förskolelärare, pluggat klart för dagen åker hon vidare till timjobbet på kommunen. Därefter tar hon hand om sexåriga sonen Conrad, som hon bor med tillsammans i en hyresrätt på Linehed i Halmstad.

Med studiebidrag och timlönen är ekonomin redan begränsad, speciellt efter att priserna skenat iväg. Skulle nu branschorganisationen Fastighetsägarna få igenom en hyreshöjning på tio procent ser hon inte hur ekonomin ska gå ihop.

Med studiebidrag får man bara jobba ett visst antal timmar och pausar hon studierna pausar hon också, enligt henne, möjligheterna till en tryggare ekonomi i framtiden.

Se Paulina Vernersson berätta om situationen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.