Det mobilspelet som de båda parterna spelade är Ingress Prime. Foto: TT

Erövrade portal i mobilspel – misshandlades i verkligheten

Publicerad

En 36-årig man tog strypgrepp och slet i en annan mans arm efter att han erövrat 36-åringens portal i ett mobilspel. Nu döms 36-åringen för misshandel och olaga hot.

Det mobilspelet som de båda parterna spelade är Ingress Prime. Det går ut på att man kontrollerar olika landområden, som i mobilen kan se ut som digitala portaler.

Portalen det handlar om i detta fallet ligger i Biskopshagens naturreservat på Väröbacka i Varbergs kommun. Naturområdet angränsar till Ringhals kärnkraftverk.

Bråk om portalen

Det hela utspelade sig i fjol när en man och hans sambo, som tillsammans spelar i ett lag på mobilspelet, var förbi naturreservatet. De båda bestämde sig för att passa på att ta över portalen som låg där. Detta fick den 36-årige mannen som ägde portalen reda på och det gjorde honom så upprörd att han begav sig dit.

Väl framme stötte den 36-årige mannen på de två nya portalägarna och slet tag i armen på mannen för att sen ta ett strypgrepp på honom. 36-åringen ska även ha hotat de två med något i stil med: ”Nästa gång kanske ni inte går härifrån”.

Mannen döms till 180 kronor i dagsböter i 50 dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.