Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bilder från i somras när polis undersökte platsen där sprängdådet inträffade. Foto: Joakim Eriksson

Explosion i Ullared kan ha koppling till knarkhärva

Publicerad

Polisen är förtegen eftersom förundersökning pågår, men uttalar sig ändå sparsamt kring händelsen när något exploderade vid en husbil parkerad på en bostadsadress i Ullared i mitten av juli.
– Man kan misstänka att sprängladdningen är riktad mot någon som ingår i knarkhärvan, säger Lars-Gunnar Perlinger vid Hallandspolisen.

Förundersökningen pågår fortfarande efter en händelse då en sprängladdning exploderade vid en parkerad bil i ett bostadsområde i centrala Ullared i somras.

Åtalad på adressen

När nu en stämningsansökan lämnats in till Varbergs tingsrätt angående en amfetaminhärva finns det indikationer på att den kan ha koppling till explosionen den 11 juli. Adressen till en av de åtalade sammanfaller med platsen för explosionen.

– Det går inte att utesluta att det har med det att göra eftersom de objektiva omständigheterna är som de är. Men vi vet inte, säger förundersökningsledare Lars-Gunnar Perlinger till SVT nyheter Halland.

Har ni någon misstänkt för sprängdådet?

– Vi har väl inte någon konkret misstanke mot någon. Ärendet är inte avslutat och vi har några utredningsåtgärder kvar att göra. Vi ska hålla lite förhör är det jag kan säga, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Hur är utredningsläget?

Det kunde väl varit gynnsammare. Sprängladdningen förefaller vara hemmagjord och den som tillverkat den här vet nog vad den ägnat sig åt. Sådana personer lämnar inte speciellt mycket spår efter sig.

Ni misstänker att det är grovt kriminella som har gjort det här?

Det är dina ord, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer