Platsen är avspärrad och undersöks av polis. Foto: Joakim Eriksson

Explosion i Ullared – Nationella bombskyddet inkallat

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdagen har något exploderat vid en parkerad bil i Ullared. Enligt polisen har händelsen inte orsakat några personskador.

Händelsen inträffade strax efter klockan två på natten i centrala Ullared, i Falkenbergs kommun. Polisen fick flera samtal efter att personer har hört en hög explosion.

– Det är inne i samhället, i ett bostadsområde, och inte ute vid varuhuset. Explosionen ska främst orsakat skador på en parkerad bil och ytterligare en bil har fått sotskador, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Det skadade fordonet är en husbil men polisen har klargjort att det inte handlar om en gasoltub som exploderat.

Nationella bombskyddet inkallat

Platsen spärrades av för teknisk undersökning och Nationella bombskyddet har varit där för att säkra platsen.

– Bombskyddet är klara och kunde konstatera att det inte fanns något annat explosivt där. De har lämnat över till polisens tekniker för en brottsplatsundersökning, säger Thomas Fuxborg.

I nuläget rubricerar polisen händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Men det är oklart vad som har exploderat.

– Arbetshypotesen är att det är någon form av sprängladdning. Men om det är en sprängladdning, handgranat eller någonting annat är för tidigt att säga, säger Thomas Fuxborg.

Men det handlar inte om en fyrverkeripjäs?

– Det är någonting kraftigare än så.

Utesluter inte handgranat

Senare på förmiddagen gick polisen ut med informationen att det möjligen kan röra sig om någon form av kraftigare ”bangers” eller liknande.

– Men vi utesluter inte att det kan vara en handgranat eller mindre sprängladdning. Någon har slängt eller lagt den under den parkerade bilen, säger Thomas Fuxborg.

Tror ni att explosionen är riktad mot någon?

– Det finns säkert ett motiv, men det vet vi inte ännu, säger Thomas Fuxborg.

Vid lunchtid hävdes avspärrningarna och polisens tekniker lämnade platsen. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Under dagen har polisen genomfört dörrknackning. Polisen söker efter personer som har sett eller hört något som avviker från det vanliga. I sådant fall ska man höra av sig till polisen på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.