Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maria hörde explosionen och är orolig. Foto: Linus Kamstedt Lindholm/SVT

Explosion vid flerbostadshus i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

En hög smäll fick Maria att flyga upp ur soffan. Hon var vaken under söndagsmorgonen och satt och tittade på tv när det hördes en explosion från ett flerfamiljshus i närheten där hon bor.

Runt fyra-tiden på söndagsmorgonen fick polis och räddningstjänst larm om en explosion vid ett flerfamiljshus i Halmstad. Enligt polisen ska det röra sig om en mindre detonation där ingen person har kommit till skada. Men för boende i närheten blev det en chock.

– Jag hoppade till i soffan, säger grannen Maria.

Ärendet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Ingen har gripits och polisen har vid söndagsförmiddagen ännu ingen misstänkt för dådet.

– Det handlar om en mindre detonation vid en port till ett flerfamiljshus vilket har resulterat i materiella skador, ingen person har kommit till skada, säger Pernilla Henry, vakthavande befäl vid polisen.

Vid nio-tiden hade polisen hävt avspärrningen och de kommer att knacka dörr i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.