Falkenberg nominerat till fint pris Foto: Svt

Falkenberg nominerad i White Guide

Uppdaterad
Publicerad

För första gången någonsin är en hel stad nominerad i restaurangguiden.

Falkenberg är nominerad i kategorin ”Årets värt en resa”. De andra nominerade är Taxinge Krog i Nykvarn, Villa Strandvägen i Ystad och Restaurang Yr i Borgarfjäll.

Henrik Olsson, utvecklingsledare för stadskärnan i Falkenberg, tror att nomineringen beror på att Falkenberg har så många entreprenörer på landsbygden och att man därför har en genuin matproducenttradition i Falkenberg.

– Det har gjort att restauranger och krögare alltid varit väldigt medvetna om kvalité. En vinst skulle betyda jättemycket. Speciellt i tider då mat och upplevelser är extra viktigt när e-handeln och digitaliseringen tar över mer och mer.

Stor betydelse

White Guide delar årligen ut priser för Sveriges bästa restauranger och restaurangupplevelser och den femte mars kommer den nya upplagan av guiden och då får Falkenberg veta om de vunnit priset eller inte.

– Att Falkenberg och Halland är känd för sin mat lokalt  och regionalt det vet vi om. Men att det nu kan bli känt även på riksplanet skulle så klart få en stor betydelse, säger Henrik Olsson.

En laginsats

Även Falkenbergs Skafferi gläds åt nomineringen.

– Jätteroligt att få äran att bli nominerad, det är ett kvitto på att det vi gör i Falkenberg är uppskattat. Framförallt är det en laginsats. Vi älskar att samarbeta och tillsammans gör vi varandra bättre. Genom nomineringen får hela Sverige veta det, säger Johan Blidberg, medlem i Falkenbergs Skafferi, i ett pressmeddelande.

Förutom att staden har fått en nominering så har också Köket Falkenberg nominerats till Årets Stjärnskott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.