Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Dumt att ta bort bilstranden i Laholm” – I klippet får du följa med till bilstranden Ringesgård i Falkenberg och höra mer om bilsträndernas framtid. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Falkenbergs starke man: Bilstränderna i Falkenberg ska vara kvar

Publicerad

Ingen rör Falkenbergs två bilstränder – ungefär så kan man summera Per Svensson (S) reaktion efter att bilstranden i Laholm stoppats.

– Vi tänker försvara bilstränderna så långt det bara går, säger han.

Följ med i klippet när SVT och Per Svensson (S) tar en åktur på stranden och pratar om bilsträndernas framtid i Falkenberg.

I april kom beskedet att Länsstyrelsens stopp mot biltrafik på stränderna i Laholms kommun står fast och börjar gälla från 31 maj.

Beslutet fick SVT:s reporter att undra: Vad betyder detta för resterande bilstränder i Halland, som ligger i Falkenbergs kommun?

Länsstyrelsen menar att de kommer lämna Falkenberg i fred – än så länge.

Bollen ligger hos politikerna i Falkenberg att avgöra om det ens är en fråga de vill utreda.

SVT har frågat samtliga partier vad de tycker. Se svaren här.

Så vad säger då Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande – ska bilarna får fortsätta rulla på stränderna Ringsegård och Ugglarp i all framtid?

Bilstränderna i Falkenberg säkra från Länsstyrelsen – kan inte sätta stopp

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lovisa Ljungberg, länsråd vid Länsstyrelsen Halland berätta varför de inte tittar på bilstränderna i Falkenberg trots bilstoppet i Laholm. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.