Producenten Magnus Wernersson (th) välkomnar nye regissören Mats Sandelius Foto: Kalle Pettersson

Falkenbergsrevyn firar 20 år

Uppdaterad
Publicerad

I januari sätts Falkenbergsrevyn upp för tjugonde gången i ordningen. Då med en ny regissör.

När ensemblen bakom Falkenbergsrevyn i veckan samlades på stadsteatern för uppstartsmöte saknades en person. Regissören genom alla år, Björn Holmgren, är utbytt inför den tjugonde säsongen.

– Det var läge för en förändring. Vi resonerade oss fram till detta i våras, och det finns inga hard feelings, säger producenten och textförfattaren Magnus Wernersson.

I stället axlar Mats Sandelius rollen som regissör. Revyrutinen finns där. Sandelius har ett 50-tal revyuppsättningar bakom sig, bland annat i Östersund, Skara och Falköping.

Även ett nygammalt ansikte finns med i ensemblen. Anna Bromee gör comeback som artist i Falkenbergsrevyn. Sist det begav sig var 2012.

För Magnus Wernersson har nu arbetet med att skriva manus inletts. Det är ett heltidsjobb som han ser fram emot med blandade känslor.

– Ett bra tag till är det bara lustfyllt, sedan kommer givetvis en period där man undrar om det räcker, om man skrivit tillräckligt. Det ska gudarna veta.

Vilka händelser kommer absolut ha en plats i revyn?

– Alltså, hela miljöpartigrejen i våras när de fick byta partiledare, det var en stor grej. Och sen Mona Sahlin. Hur är det möjligt att det blir ännu en affär?

Som vanligt kommer alltså revyn bygga på nyhetshändelser från året som gått. Men enligt Magnus Wernersson kommer det också märkas att det är ett jubileum. Lite oklart hur bara.

– Det kommer att bli en jubileumsaktig show, men just nu är det är en helt vit bok.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer