Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Susan Pettersson (KD) , Miranda Bodiroza (S) , Markus Jöngren (MP) , Per Svensson (S) och Petra Hygrell (L) från Framtid Falkenberg vill att skolan ska slippa besparingar. Foto: Rebecka Block/SVT

Falkenbergsstyret vill låta grundskolan slippa ytterligare sparpaket

Uppdaterad
Publicerad

Skolan har det tufft tillräckligt i nuläget, menar Framtid Falkenberg och Vänsterpartiet som vill att barn- och utbildningsnämnden slipper att betala tillbaka ett budgetunderskott på 17 miljoner.

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott uppstod oenighet i frågan om huruvida ett underskott på 17 miljoner från förra året ska avskrivas från barn- och utbildningsnämnden.

Framtid Falkenberg och Vänsterpartiet vill stryka hela summan, med hänvisning till att det kommer slå hårt mot grundskolorna.

Medan Centerpartiet vill att summan ska betalas av under de tre kommande åren.

– Enligt principen får man ta med sig ett underskott och jobba av det. Vi är en av de kommuner som ger mest till barn- och utbildningsnämnden. För att styra en kommun och kunna hålla en budget är det viktigt att hålla på det, säger Anneli Andelen (C) oppositionsråd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.