Arkivbild. Personerna på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Julian Stratenschulte/AP

Familj blev påkörd i vattenrutschkana – nu ska äventyrslandet betala ersättning

Uppdaterad
Publicerad
Halmstads äventyrsland döms att betala skadestånd till en småbarnspappa som blivit påkörd av flera gummibåtsekipage när han och hans tvååriga dotter åkte vattenruschkanan Chocken.

Det var sommaren 2018 som pappan och hans dotter åkte i en tvåsitsig gummibåt i vattenrutschkanan, som är utformad som en tunnel. Men den andra svängen blev för skarp för flickan – och hon flög ut ur gummibåten.

Pappan fick tag i henne snabbt och övergav gummibåten. De försökte åka ut ur tunneln utan gummibåt men det gick inte och de blev fast i tunneln där de senare kolliderade med tre gummibåtsekipage.

Inga allvarliga skador

Pappan fick smärta i nacken och ryggen, samt milda PTSD-symtom. Den tvååriga flickan fick inga fysiska besvär, men enligt hennes föräldrar är hon numera rädd för vatten och lider av mardrömmar från händelsen.

I domen slår tingsrätten fast att äventyrslandets anställda har orsakat kollisionerna i vattenrutschkanan genom försummelse i tjänsten då de inte varit tillräckligt uppmärksamma.

”Bekväma med säkerhetsrutinerna”

– Det var den mänskliga faktorn. Förra året hade vi ingen olycka, och i år har vi inte heller haft någon olycka. Men vi fortsätter att utbilda våra badvakter och är bekväma med våra säkerhetsrutiner, säger äventyrslandets verksamhetschef Stefan Mjellander till SVT Nyheter Halland.

Tingsrätten dömer åt båda håll och äventyrslandet ska ersätta pappan, vars skador är bekräftade. Däremot menar rätten att det inte är fastställt att flickan skadats och tvååringen döms därför att betala äventyrslandets rättegångskostnader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer