Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Familjen Eriksson (mamma Linda och barnen John, Alva och Nils) har sin gård i Fjärås, Kungsbacka kommun. De har placerat ut flera stoppskyltar kring det angränsande rapsfältet. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Familjen har tröttnat på ”rapsselfies” – sätter upp stoppskyltar

Uppdaterad
Publicerad

Selfies mitt i blommande rapsfält är populärt, inte minst nu i coronatider då folk är ute mer i naturen. Men jakten på den perfekta sommarbilden har en baksida då de som odlar rapsen får sina grödor förstörda. Familjen Ericsson i Fjärås utanför Kungsbacka har tröttnat och satt upp stoppskyltar.

– Vi har sett folk som kört in med motorcyklar på fälten. De dansar runt och rycker upp plantor. Vi hörde om folk som satt upp tält på en annan lantbrukares fält, berättar Linda Ericsson.

Rapsselfie-fenomenet har funnits länge, men det är just i år som Linda menar att det har blivit mer intensivt. Särskilt på Kristi himmelsfärdsdagen var det extremt, något som ledde till att familjen satte upp skyltarna.

– Folk får gärna ta bilder på våra vackra fält så länge de håller sig vid kanten, säger Linda Ericsson.

I klippet berättar hon mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.