Solsemestern blev inte riktigt som familjen hade tänkt sig. Foto: AP Photo/Amanda Lee Myers

Familjesemestern förstördes av 10 000 hippies

Uppdaterad
Publicerad
En familj från Halmstad firade jul och nyår i Mexiko, men plötsligt invaderades hotellet av festivaldeltagare. Nu kräver familjen ersättning från reseföretaget.

Det var i vintras som familjen, bestående av två vuxna och två tonåringar, var på solsemester i Cancun i Mexiko. Men semestern blev inte som de tänkt sig.

I en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, skriver pappan i familjen hur stranden spärrades av och scener började byggas.

”Flera dagar före den första officiella spelningen invaderades hotellen av festivaldeltagare. Drygt en tredjedel av resan blev förstörd av festivalen på hotellet” skriver pappan i anmälan.

Förutom problemen med festivalen är familjen också missnöjd med att de fått för trånga extrasängar och de fick heller inte det extra benutrymme på flyget hem som de betalat för. Researrangören hade också informerat om att det var 14-årsgräns på gymmet men när familjen kom dit var det 18-årsgräns vilket ledde till att barnen inte kunde träna.

Har kompenserat familjen

Researrangören Fritidsresor svarar att man inte fick någon information om festivalen förrän förberedelserna var igång och därför fick gästerna ingen information. Företaget har dock förståelse för att familjens resa påverkats och skriver i sitt svar att man betalat ut ersättning till familjen.

Fritidsresor skriver också att familjen fått tillgång till gym och andra faciliteter på grannhotellen. Researrangören har också betalat ersättning för de dagarna barnen inte kunde använda gymmet och betalat tillbaka pengar för det extra benutrymmet på flygresan.

Allmänna reklamationsnämnden rekommenderar Fritidsresor att betala ytterliggare 18 267 kronor till familjen för problemen med festivalen och de trånga sängarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer