Fängelse för storskalig alkoholförsäljning

Uppdaterad
Publicerad

I mars förra året slog polisen till mot en adress i Kungsbacka kommun. Vid tillslaget fann man bland annat tusentals liter med öl och sprit. Nu döms en man till fängelse i ett och ett halvt år.

Det var veckan före påsk 2016 som polisen spanade på en fastighet i Kungsbacka kommun efter tips om alkoholförsäljning. Under två dagar kunde polisen observera hur ett fyrtiotal personer, flera minderåriga, besökte fastigheten för att köpa alkohol ur en container som stod uppställd på tomten.

Kort efter spaningen slog man till och en man i 50-årsåldern kunde gripas.

Erkänner delvis

Nu döms mannen till fängelse i ett och ett halvt år för olovlig försäljning av alkohol och olovligt innehav av alkoholhaltiga drycker. Varbergs tingsrätt slår bland annat fast att mannens verksamhet pågått under en längre tid och att han ska ha sålt i snitt 20 flak öl, fem boxar vin och fem liter sprit i veckan.

Mannen själv har delvis erkänt gärningarna men förnekar ha haft kännedom om att han sålt till minderåriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.