Visa alla (2)
Visa alla (2)

Fästningsbadets trappa skar upp fingrar

Uppdaterad
Publicerad

15 till 20 personer har skurit sig vid det nya Fästningsbadet i Varberg. Det ska handla om vassa kanter i trappan upp ur vattnet som många skurit sig på.

Enligt kommunens felanmälan har 15 till 20 personer skurit sig på trappan vid det nyligen öppnade Fästningsbadet i Varberg.

– Det är en stållist som var vass undertill. Ingen tänkte på att folk skulle hålla sig i trappsteget när de var på väg upp ur vattnet. Folk har skurit sig och någon har fått uppsöka akuten, säger Tomas Kaspersson tillförordnad förvaltningschef.

Åtgärdades snabbt

Felet åtgärdades i onsdags så Fästningsbadet ska vara säkert att bada vid menar kommunen.

– Vi lyfte upp fem trappsteg och kontrollerade så att kanten inte längre var vass, säger Kaspersson.

Är det en miss i konstruktionen?

– Nej jag vet inte hur man ska tolka det. Det har skett en miss i tillverkningen för de hade kunnat slipa kanten då. Men det var ingen som trodde att man skulle ta tag i trappan. Är man kort så kanske man inte når upp till räcket som det är tänkt att man ska hålla sig i, säger Kaspersson till SVT Nyheter Halland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer