Se Björn Blommegård berätta om hur det var att få utmärkelsen. Foto: SVT

FFK prisas för sommarens brandflygningar

Uppdaterad
Publicerad

Den ideella föreningen Friviliga flygkåren i Halland vann pris som årets förening för fjolårets brandflygningar under Halmstads eldsjälsgala.

– Det är en stor ära och det var en stor överraskning att vi blev utsedda till det. Det finns så enormt många eldsjälar och föreningar så det var en stor överraskning, säger Björn Blommegård, länsflygchef i Hallands län för FFK.

För att agera ögon i luften åt räddningstjänsten under fjolårets torka cirkulerade det nästan dagligen brandflyg över Halland.

Det var brandflygplan från den ideella föreningen Frivilliga flygkåren Halland som spanade efter bränder. Totalt lyckades de under tre månader sammanlagt upptäcka 15 bränder och ställa om från 8 till 290 ideella timmar.

Ett ideellt arbete som under Halmstads eldsjälsgala fick utmärkelsen som årets förening.

”Tufft förra sommaren”

Om sommaren som står framför oss blir lika torr som i fjol kommer FFK att ställa upp. Men förra årets torka innebar ett tufft arbete för föreningen och Björn hoppas nu på att få in fler medlemmar till klubben.

– Det var väldigt tufft förra sommaren. Jag hoppas att den här publiciteten hjälper oss att få fler medlemmar. Det var många som fick lägga ner väldigt mycket tid. Vi hade en spanare som åkte 44 rundor. Så det kan vara bra om man kan dela upp det på lite fler, säger Björn Blommegård.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.