Knark i vas. Kvinnan som fick de narkotikaklassade tabletterna med posten trodde först det var dekorationsstenar och ställde fram dem i vas på köksbordet. Foto: Polisen

Fick 50 000 tabletter med posten – trodde det var dekorationsstenar

Uppdaterad
Publicerad

När första paketet anlände trodde hon att det var små dekorationsstenar. När nästa paket kom blev hon misstänksam och bet i en av stenarna. Då insåg hon att det var något helt annat hon fått med posten. Nu åtalas hennes väninna för att ha legat bakom.

Det hela började med att väninnan frågade kvinnan, som bor i Halmstads kommun, om hon kunde ta emot några paket för hennes räkning. Väninnan bodde på skyddat boende och kunde därför inte uppge sin egen bostadsadress.

Kvinnan gick med på detta.

Bet i ”sten”

När första paketet kom öppnade hon det av misstag och såg – vad hon trodde var – mängder av små blå dekorationsstenar.

Nästa paket innehöll ändå fler dekorationsstenar, nu vita.

Men nu fattade kvinnan misstanke och efter att ha bitit i en av ”stenarna” förstod hon att det var tabletter. Kvinnan ringde polisen och nu åtalas väninnan vid Halmstads tingsrätt för grovt narkotikabrott.

Fler paket kom

Ytterligare fyra paket anlände till kvinnans lokala postombud, men hämtades ut av polisen som räknat ihop det till totalt nästan 50 000 narkotikaklassade piller. Värdet bedöms till cirka 750 000 kronor.

Väninnan nekar och säger att de paket hon väntade skulle innehålla kläder, inget annat.

Vem som skickade paketen har inte kunnat utredas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.