Klicka på klippet för att se Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland, berätta varför de anser att det är bra att Halland får fler självprov. Foto: SVT och Kristian Åkergren/SVT

Nu kan fler självtesta sig för covid-19 i Halland – ökning till 1800 prover om dagen

Publicerad

Kapaciteten för självprovtagningar av covid-19 i Halland ökar nu med 30 procent till 1800 tester per dag, uppger Region Halland.

– Under en lång tid har vi velat få upp kapaciteten så att vi ska kunna erbjuda fler tider, säger Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland.

Region Halland öppnar även två nya provtagningsplatser i Varberg och Kungsbacka, och utökar bokningstillfällena på vissa befintliga självprovtagningsplatser.

Det är enligt Region Halland viktigt att du endast gör ett självprov om du har symptom av covid-19. Dock finns ett undantag – om du kommit till länet från Storbritannien bör du göra ett coronaprov även om du inte känner symptom och stanna hemma i sju dagar oavsett vad provsvaret visar.

I videoklippet ser du Johanna Wiechel-Steier, Region Hallands kommunikationsdirektör, vad den ökade kapaciteten på självprovtagning i Halland innebär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet