Ung kvinna död efter allvarlig olycka på E6

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna omkom under natten efter en trafikolycka på E6 norr om Varberg. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död.

Strax efter klockan ett under natten mot lördag larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en trafikolycka på E6 i höjd med Gunnestorp, norr om Varberg.

Enligt polisen ska bilen ha kört in i lastbilen bakifrån på motorvägen.

Allvarlig olycka

– Bilen kilades fast och släpades med lastbilen ett par hundra meter innan det blev stopp, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

De tre personer som färdades i bilen fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. En av de skadade, en kvinna i 20-årsåldern, omkom av sina skador.

– Kvinnans anhöriga har underrättats, säger Peter Adlersson.

Lastbilschauffören undkom utan fysiska skador, men blev chockad av händelsen.

Brottsutredning inledd

Polisen har tagit fordonen i beslag för att kunna göra en teknisk undersökning. En förundersökning gällande misstänkt drograttfylleri och vållande till annans död har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.