Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Förskolelärare ska arbeta i barngrupp primärt” säger Landelius. I klippet berättar han om vilka brister som identifierats på förskolan i Halmstad. Foto: Anton Johansson/SVT

Flera brister på förskola i Halmstad – förskollärare jobbade på distans

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad kommun upptäckte att förskolan visserligen hade anställt ytterligare en förskollärare men att denne arbetade på distans. Oacceptabelt anser kommunen som hittat fler brister på den fristående förskolan. Nu hotas huvudmannen av vite på 400 000 om inte bristerna rättas till omgående.

Fyra brister betraktas som allvarliga missförhållanden. Det rör sig bland annat om låg förskollärartäthet och att förskolan, med plats för 36 barn, inte gjort utdrag ur belastningsregistret vid anställning av ny personal.

– Den allvarligaste bristen som vi observerat är den låga förskollärartätheten, säger Fredrik Landelius, biträdande chef på barn- och ungdomsförvaltningen i Halmstads kommun. Kommunen menar att det riskerar att påverka barnens språkutveckling negativt.

SVT har sökt huvudmannen för den aktuella förskolan som dock inte vill kommentera beslutet i dagsläget.

I klippet berättar Fredrik Landelius om de brister som hittats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.