I klippet ovan kan du höra Annika Aronsson berätta mer om varför Lärarförbundet Kungsbacka vill införa gratis måltider för pedagogerna. Foto: SVT

Hundratals pedagoger säger ifrån – vill ha gratis skolmat

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals lärare som i dagsläget inte äter skolmaten skulle göra det om det vore gratis. Det visar en ny undersökning från Lärarförbundet Kungsbacka.

– Om vi kan få fler pedagoger att äta samma mat som barnen så innebär det att fler barn kan få förebilder till att våga pröva och äta mer mat, säger Annika Aronsson på Lärarförbundet Kungsbacka.

För pedagoger i Kungsbacka kommun kostar en lunch 20 kronor i förskolan och 30 kronor i grundskolan. Då det ingår i pedagogernas arbete att vara med vid barnens lunch vill därför Lärarförbundet och flera hundra lärare inom kommunen att det ska vara gratis.

– Måltiden är ett av våra arbetsredskap och vi betalar inte för våra andra arbetsredskap och därför inte på detta heller, säger Annika Aronsson.

I klippet ovan kan du höra mer om varför Lärarförbundet Kungsbacka vill införa gratis måltider för pedagogerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.