Foto: Arkivbild TT

Flera personbilar brann på parkering

Uppdaterad
Publicerad

När räddningstjänsten under måndagskvällen kom till området Falkagård i Falkenberg stod två personbilar och brann på en parkering. Bara ett par timmar tidigare blev en person skärskadad i samband med ett större bråk.

Larmet kom in strax efter klockan 20.

– Det var två parkerade bilar i fullt utvecklad brand. Initialt var det spridningsrisk till en närliggande garagelänga, men räddningstjänsten har släckt det nu. Det har även brunnit i terrängen en gata bort, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region väst.

Flera patruller på plats

Polis kommer nu att inleda arbetet med att försöka hitta orsaken till bränderna.

– Det finns goda skäl att tro att det är en anlagd brand. Det är en arbetshypotes vi jobbar efter. Ingen är i nuläget gripen eller misstänkt, säger Tommy Nyman.

Person skadades vid bråk

Tidigare under måndagen utbröt ett bråk med flera personer i samma område i Falkenberg. Då skadades en man av ett knivliknande föremål.

Tror ni att bränderna har med bråket att göra?

– Vi är inte säkra på att det har med bråket att göra, säger Tommy Nyman.

Polisen kommer under kvällen att prata med vittnen till bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.