Gatuartisterna ska spela över hela Kungsbacka under två veckor. Foto: SVT

För första gången i Kungsbacka anställs ungdomar som gatuartister

Uppdaterad
Publicerad

Under två veckor ska 12 ungdomar, 16-19 år, jobba som artister ute i Kungsbacka. Tanken är att de ska uppträda med sång och instrument på bland annat restauranger, badplatser och äldreboenden.

Efter att både Göteborg och Mölndal testat att anställa gatuartister står nu Kungsbacka näst på tur. Satsningen är ett försök att främja kulturen och hittills har det varit uppskattat.

– Detta är ju som ett test men vi har bara fått positiv respons av Kungsbackaborna, säger Ulrika Glingborn som leder ungdomarna.

Ulrika Glingborn.

12 stycken artister har valts ut genom intervjuer och auditions. Eveline Henriksson, en av de anställda, tror att projektet kommer vara mer än bara ett försök.

– Det har gått väldigt bra och även tagits emot bra av vår publik. Jag tror att det kommer fortsätta på något sätt och jag är väldigt nöjd, säger Eveline. 

Se klipper ovan för att höra gatuartisterna spela.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kungsbacka

Mer i ämnet