Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Saknar viktiga perspektiv i utredningen om Rydöbruks skola. Se kritiken från Cecilia Tell, förälder och intiativtagaren till stormötet. Foto: Rebecka Block/ SVT

Föräldrar konfronterade politiker om skolnedläggning i Rydöbruk: ”Ni har inte skött detta”

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget om att lägga ner Rydöbruks skola och förskola lockade många besökare till Hyltebruk när föräldrar träffade lokalpolitikerna. Många ville ifrågasätta den utredning som gjorts av kommunen.

Under torsdagskvällen hölls ett möte på Forum i Hyltebruk där politiker från kommunen bland annat fick svara på kritik mot den utredning som gjorts angående Rydöbruks skola och förskolas framtid. Deltagare kritiserade utredningen för att vara gjord utifrån ett generellt perspektiv och inte utifrån Rydöbruks.

Kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) tycker dock att utredningen är objektiv.

– Den speglar den problematik vi har i Hylte kommun just nu där vi tappar enormt mycket invånare och därmed har färre elever i skolorna, säger han.

I klippet kan du ser bilder från mötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.