Foto: TT

Har corona påverkat ditt sätt att resa?

Uppdaterad
Publicerad

Stanna hemma eller åka iväg? Den pågående pandemin har förändrat våra resemönster i grunden och lämnat en bransch i kris. På Halmstads flygplats har resandet gått ner med 80 procent under pandemin.


Hur ser du på att resa under den pågående pandemin? Dela med dig i vår chatt nedan!

Planerar du att resa under pandemin?

Pinnat inlägg

Tack för att ni delat med era av era åsikter. Nu stängs chatten.

Pinnat inlägg

"Själv reser jag inte för jag vill visa respekt mot andra."

"Jag tror inte det kommer påverka mitt resande."

Det är två svar som SVT Nyheter Halland fick när vi ställde frågan på stan i Halmstad om hur coronapandemin påverkar resplaner just nu.

Hur resonerar du?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Karl • Har rest på semester som vanlig i sommar, kanske lite mer. Italien och Spanien. Lite jobbigt att ha på sig coronamask.

Hassw • Vi har rest en hel del i år, inom landet, med vår husbil. Och det har känts mycket coronasäkert. Därmot tackar vi nej till flyg, buss och tåg för närvarande.

Marie B • Att resa betyder glädje för mig. Hur kul skulle det vara att åka utomlands nu och tvingas bära munskydd och dessutom inte veta säkert om man kommer hem. Näe ,jag väntar tills den här pandemin är över eller att jag fått vaccinera mig.

Mina • Nej jag stannar hemma och hemestrar ett tag till.

ll • Jag reser inte alls. Håller mig mest hemma sedan epidemin började.
Eftersom svenska styrande inte har stängt våra gränser, inte har infört krav på munskydd och rent allmänt daltar med smittskydd och hela epidemin så är det bäst att isolera sig själv.

MM • Jag ska till Göteborg och Norrland i höst. Båda resorna är sk nödvändiga resor.
Andra resor, för nöjes skull, är det inte tal om. Jag fick ställa in allt planerat nöjesresande i samband med att jag fyllde jämt i somras. Bokade biljetter till ett musikfestspel utomlands är ombokade till nästa år. Man måste ju fatta allvaret.

Crister Stark • Inga resor, förutom de absolut nödvändiga före att godkänt vaccin har genomförts

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.