Klicka på klippet för att se Kevin köra mopedbil och berätta vad han själv tycker om buskörandet. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Mopedbilsföraren Kevin: ”De drar alla över en kam”

Uppdaterad
Publicerad

”Förbjud mopedbilen” är en kommentar som dyker upp ofta när någon reagerar över att ungdomar buskört med sina mopedbilar. Men det är långt ifrån alla som buskör, det menar 15 år gamla Kevin Hesselgren som själv kör mopedbil och som tröttnat på att alla förare dras över en kam.

– De drar alla moppebilsförare över en kant bara för att någon enstaka eller kanske några stycken kör farligt, det tycker jag är väldigt onödigt och väldigt drygt, säger Kevin Hesselgren från Kungsbacka, när han kör sin mopedbil.

Kevin menar att tre av fyra mopedbilförare kör säkert, men samtidigt känner han till problematiken och har själv sett den. Det handlar om mopedbilar som medvetet kör på fel sida av vägen, kör med personer på taket och låter kompisar åka med i bagageutrymmet.

– Jag vet jättemånga som kör folk i sin bagagelucka, det är jättemånga som gör det, som kanske kan köra två tre stycken i sin. Jag kommer aldrig göra det, det är livsfarligt, säger Kevin.

Klicka på klippet för att hänga med när Kevin kör mopedbil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.