Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Vidakovic, förundersökningsledare på Hallandspolisen, tycker att den som ska köpa en begagnad elcykel inte får ha bråttom. ”Ta din tid. Om säljaren kräver kontant betalning, avstå” Foto: SVT/TT

Fördubbling av elcykelstölder i Halland

Publicerad

Elcykelstölderna ökar kraftigt i Västsverige.

Mellan januari och maj i år nästan fördubblades antalet anmälningar i Halland jämfört med samma period förra året, något som bland annat tros bero på det är fler elcyklar i omlopp samtidigt som de har ett högt andrahandsväde.

Mellan januari och maj i år gjordes 1 148 stöldanmälningar i polisregion Väst, varav 325 i Halland.

Motsvarande siffror för samma period förra året var 754 totalt och 177 i Halland, nästan en fördubbling. Samtidigt visar en sammanställning från försäkringsbolaget If att stölderna är som flest under sommaren.

I klippet hör du förundersökningsledare Sara Vidakovic berätta hur du ska skydda din cykel, och hur du försäkrar dig om att den begagnade cykeln du köpt inte är stöldgods.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.