Företaget från Laholm oroade för en hård brexit

Publicerad

Osäkerheten kring hur brexit faller ut är något som påverkar många företag. Bilfabriken Nilsson Special Vehicles har flera kunder i Storbritannien och är nu osäkra hur framtiden kommer att se ut.

Storbritannien röstade för att gå ur EU för ungefär två år sedan. Ännu har inget utträde skett och nu hoppas premiärminister Theresa May att allt ska vara klart senast den 22 maj. Hennes förslag om uppgörelsen har röstats ner i det brittiska parlamentet tre gånger.

Förhandlingarna påverkar flera företag i Sverige som bedriver handel med företag på de brittiska öarna. Bilfabriken Nilsson Special Vehicles i Laholm exporterar bland annat begravningsbilar till England och vd:n Fredrik Nilsson håller stenhård koll på hur brexit utvecklar sig.

– Ovissheten oroar såklart alltid. Idag gissar vi på att vi kortsiktigt tappar 10 procent på den engelska marknaden. Vi följer nyheterna, men våra kunder i England står lika frågande. Det är väldigt rörigt.

Hör vd:n Fredrik Nilsson berätta i klippet hur företaget påverkas och hur de förbereder sig inför brexit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer