Starta klippet i spelaren för att höra Inger Ohlsson, chef för våld- och sexualbrottsroteln i Halland, berätta om utredningen. Foto: Daniel Strömbäck / SVT Nyheter

Förskoleanställd nu misstänkt för grov våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En anställd på en kommunal förskola i Falkenbergs kommun stängdes av från sitt jobb och häktades den 30 juni efter misstankar om sexuellt övergrepp mot ett barn på förskolan. Nu ändras brottsrubriceringen till grov våldtäkt mot barn och ytterligare ett barn kan vara drabbat. Under tisdagen omhäktades mannen i Varbergs tingsrätt.

Det var för ett par veckor sedan som det misstänkta övergreppet ska ha ägt rum. Två barn ska vara drabbade av mannens olika gärningar.Mannen stängdes av från sin tjänst på förskolan samma dag som misstankarna dök upp.

Han begärs även häktad för sexuellt ofredande, som ska ha pågått under ett halvårs tid. Även det ska ha skett på förskolan han jobbat på, enligt åklagaren.

Mannen omhäktades till den 11 augusti.

– Det finns en frustration att man kanske inte kan få fram så mycket som man vill, säger Inger Ohlsson, chef för polisens vålds- och sexualbrottsrotel i Halland.

I klippet hör du Inger Ohlsson utveckla sitt resonemang och berätta mer om ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.