• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Uddevalla i Uddevalla kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en industribyggnad i Kurröds industriområde med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst. Läs mer här

Förvaltningen avråder politikerna från att godkänna anläggningen med hänsyn till naturvärdena i området. Foto: TT/Google Earth

Förslag: Förbjud återvinningsanläggningen

Publicerad

Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen i Kungsbacka skriver i sitt förslag till beslut att politikerna bör säga nej till Swerocks ansökan om en återvinningsanläggning för byggavfall i Forsbergen.

Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen i Kungsbacka kommun har berett ärendet där Swerock AB ansöker om att få anlägga en avfallsverksamhet i Forsbergen. Förvaltningen avråder politikerna från att godkänna anläggningen med hänsyn till naturvärdena i området.

– Vi motiverar det med rekreationsvärdet och att man bör värna de tätortsnära grönområden som finns, säger miljö-och hälsoskyddsinspektör Per-Anders Johansson till SVT nyheter Halland.

Han är den tjänsteman som på onsdag kommer att föredra ärendet för miljö- och hälsoskyddsnämndens politiker som också själva kommer att få besöka området, tidigt på förmiddagen, innan man tar beslut.

Vill värna kulturmiljön och Rolfsån

Enligt förvaltningen finns det flera skäl till att inte tillåta en anläggning för att återvinna byggavfall i Forsbergen.

– Vi anser att man även bör skydda kulturmiljön kring Gåsevadholms slott och området kring Rolfsån, som är ett friluftsområde av riksintresse, säger Per-Anders Johansson.

Onsdag 18 november tar miljö- och hälsoskyddsnämnden beslut i ärendet. Det beslutet kan överklagas till länsstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer