Tommy Rydfeldt (L) ledamot i Hallandstrafikens styrelse. Han vill att Öresundstågen ska stanna på Åsa station på helgerna. – Helst skulle jag sett att vi även ställde frågan kring stopp för dessa tåg även på vardagar men detta är ett bra första steg, säger han. Foto: SVT

Förslag: Öresundståg ska stanna i Åsa på helgerna

Publicerad

Att åka till Åsa station med Öresundståget på helgen kan nu bli verklighet. I veckan antog nämligen Hallandstrafikens styrelse en ny kollektivtrafikplan som för första gången innehåller just det.

Varje år tas det fram en kollektivtrafikplan som bestämmer vilken kollektivtrafik som ska finnas i Halland. Förslaget om att stanna i Åsa på helgerna kom till under onsdagen då Hallandstrafikens styrelse höll sammanträde. Styrelsen var enig.

När tåg ska gå och var de stannar är ett beslut som Trafikverket tar efter önskemål från alla som trafikerar spåren. Även kommunerna ska säga sitt. Slutlig tidtabell för tågen tas i november 2021 och tidtabellen börjar att gälla i december.

– Nu hoppas vi på att Trafikverket säger ja och att Västtrafik och Skånetrafiken inte är emot, säger Tommy Rydfeldt (L), ledamot i Hallandstrafikens styrelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer