Försökte mörda man med machete i Varberg – får tio års fängelse

Publicerad

En 27 år gammal man döms till tio års fängelse efter att ha försökt mörda sin exflickväns farbror med en machete i Varberg.

Det var i början av november 2020 som kvinnan åkte till Håsten i Varberg för att hämta upp sina tillhörigheter från 27-åringens lägenhet. Kvinnans släktingar följde med som stöd då hon tidigare misshandlats och hotats av mannen.

När släktingarna väntade i bilen utanför lägenheten dök 27-åringen plötsligt upp med en machete i handen. Det hela urartar i att kvinnans farbror ligger på marken med 27-åringen över sig. Med machete försöker mannen hugga honom i halsen och överkroppen. Vid ett tillfället trycktes macheten mot magen, men en mobiltelefon låg i vägen och skyddade. Efter att ha blivit huggen i örat lyckades farbron få tag på en kofot från bilen och hans släkting hjälpte till att skydda honom.

Nu döms mannen vid Varbergs tingsrätt till tio års fängelse för mordförsök, försök till grov misshandel, grov kvinnofridskränkning samt olaga hot. Mannen är sedan tidigare dömd för flera olika brott. Han ska nu betala drygt 125 000 kronor i skadestånd till farbrorn och drygt 55 000 kronor till exflickvännen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.