Första spadtaget för den nya förskolan. Foto: Halmstad kommun.Visa alla (2)
Visa alla (2)

Första spadtaget inför nya förskolan på Linehed

Uppdaterad
Publicerad
På Linehed i Halmstad ska en ny förskola med plats för 200 barn och 50 pedagoger byggas.

Bygget på Linehed ska slutigen bli en av de större förskolorna i landet. Förskolan kommer bestå av tolv avdelningar fördelade på drygt 3000 kvadratmeter i två plan.

Bygget igång

Under onsdagen togs det allra första spadtaget och över 100 barn medverkade tillsammas med pedagoger, politiker och projektansvariga för byggnationen.

– Det fanns en befintligt skola som revs på grund av arbetsmiljöproblem. Vi diskuterade då om om det skulle byggas tre förskolor med fyra avdelningar. Men sen frågade vi oss själva – varför byggs inte en stor med tolv avdelningar istället? säger Tove Bergman, ordförande barn och ungdomsnämnden.

Den nya förskolan kommer få en rund form, vilket är ovanligt.

– Jag har endast sett någon mer men det är såklart viktigt med arkitekturen också. Det ska bli väldigt spännande och se hur den tar form, säger Tove.

Byggnaden kommer bland annat att ha tre entréer i färgerna blått, gult och grönt som välkomnar barnen till sin del av förskolan.

Reggio Emilia

Verksamheten på Lineheds förskola kommer att vara Reggio Emilia inspirerad.

– Det är ett arbetssätt där barnen är med och utforksar och är kreativa. Man ger barnen förutsättningar så att de kan uttrycka sig så mycket som som möjligt och lära sig upptäcka världen, säger Tove Bergman.

Den nya förskolan på Linehed kommer stå klar i april  år 2019.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer