SVT:s reporter berättar i klippet om den tredje rättegångsdagen och du får höra försvarsadvokaten Lars Kruses inställning till åtalet. Foto: SVT/Elin Schwartz

Försvarsadvokaten om trädens storlek: ”Det har gått till att elda i en bastuklubb”

Uppdaterad
Publicerad

Onsdagens förhandlingar i rättegången som gäller skogsavverkningen på kommunens mark i Tylösand har handlat om vad som egentligen har avverkats. Kärnfrågan är hur mycket och hur stor växtlighet som har stått på platsen och sedan avverkats, försvaret menar att det rör sig om mindre växtlighet än vad åklagaren har lagt fram i sin bevisning.

Det har handlat om hur många träd som egentligen stod på kommunens mark innan avverkningen uppdagades i september 2018.

Kommunen och åklagaren menar att det ska röra sig om minst 302 uppvuxna träd. Men Lars Kruse, den huvudmisstänktes försvarare, är kritisk till detta.

Kommunens mark ska redan ha varit skövlad av en annan person innan hösten 2018. Den huvudmisstänkte ska enbart ha rensat bort skräp, buskage och sly, enligt honom.

I klippet får du höra försvarsadvokaten Lars Kruse samt SVT:s reporter Elin Schwartz som varit på plats i rättegångssalen under den tredje rättegångsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.