Polis på plats utanför bostaden där barnet påträffades. Foto: SVT

Förundersökning om barndöd i Laholm nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har lagt ner förundersökningen kring ett spädbarns död i Laholm i våras. Förklaringen till barnets död ska vara plötslig spädbarnsdöd.

– Enligt den slutgiltiga obduktionsrapporten finns det inget som visar att någon person orsakat barnets död, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på roteln för grova brott.

Istället uppges förklaringen till barnets död vara plötslig spädbarnsdöd.

Det var den 21 mars i år som det tre månaders gamla barnet hittades avlidet i hemmet av anhöriga. Två personer anhölls skäligen misstänkta för vållande till annans död, men släpptes kort därefter.

”Alla reagerar inte likadant”

Enligt den första preliminära rättsmedicinska undersökningen hade barnet inga synliga skador på kroppen.

Varför polisen sedan startade en förundersökning kring dödsfallet var att det dröjde runt en timme innan de som fann barnet larmade ambulans och polis.

– Men det kan finnas många förklaringar till att det dröjde och alla reagerar inte likadant i en sådan situation, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.