26-åriga Frida Eriksson Moussa berättar om den rådande situationen i Australien – och hur hon kände när det i dag började regna. Foto: TT/Privat

Frida från Varberg om bränderna: ”Trodde aldrig att jag som svensk skulle be för regn”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Eriksson Moussa, 26, bor i det brandhärjade Australien. Under helgen har temperaturerna på sina håll sjunkit med nästan 20 grader jämfört med tidigare – och nu har även ett efterlängtat regn fallit.

Frida Eriksson Moussa från Varberg bor i Australien sedan åtta år tillbaka, men har aldrig varit med om något liknande scenario. Hon berättar om en maktlöshet och en oro som påverkar samhällets alla skikt.

– Vi har förlorat land och vilddjur. Vi har förlorat liv, säger Frida Eriksson Moussa.

Hon fortsätter:

– Man känner sig maktlös. Volontärer ställer upp som brandmän för att hjälpa. Jag donerar pengar och försöker be för regn, det är det vi kan göra just nu.

I klippet ovan hör du Frida berätta om hur bränderna påverkar samhället – och hur hon reagerade när det efterlängtade regnet föll.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.