Tågstationen ska göra det enklare att ta sig till Göteborg och Varberg snabbare. Foto: Johan Nilsson/TT

Frillesås kan få tågstation – Kungsbacka startar utredning

Uppdaterad
Publicerad

Frillesås kan bli nästa ort i Halland som får egen järnvägsstation. Kungsbacka kommun har nu beslutat att starta en utredning om möjligt tågstopp från 2026.

– Jag är mycket nöjd med att kommunstyrelsen sa ja till vårt förslag, säger kommunalrådet Monica Neptun (L) som lagt fram förslaget om att utreda en tågstation i Frillesås.

Regionfullmäktige beslutade i fjol att det ska finnas en ny regionaltåglinje mellan Varberg och Göteborg från och med 2026. Tågen kommer då troligen stanna i Väröbacka, Åsa, Kungsbacka och Mölndal.

Kungsbackas kommunstyrelsen beslutade på tisdagen att ta fram ett underlag för att kunna skriva avsiktsförklaring med Trafikverket och Region Halland om ett stationsbygge.

– Jag har svårt att se att Region Halland skulle säga nej till en framställan från Kungsbacka kommun, säger Tommy Rydfeldt (L), gruppledare för Liberalerna i Region Halland och ledamot i Hallandstrafikens styrelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer