Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tidigare har polisen meddelat att föraren som färdades i södergående riktning, en kvinna i 50-årsåldern, avlidit av krocken. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Två döda efter frontalkrock på E6 i höjd med Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

På natten till söndag avled en person efter en svår trafikolycka på E6 nära Falkenberg på lördagskvällen. På torsdagen meddelar polisen att ytterligare en person omkommit.

Totalt fem personer skadades i olyckan som ska ha orsakats av att en bil körde i motsatt körriktning på motorvägen och frontalkrockade i 120 km i timmen med en mötande bil.

Under torsdagen meddelade Bengt Nilsson, polisinspektör, att föraren som färdades i norrgående riktning, en man i 25-årsåldern, avlidit av skadorna från krocken. Två passagerare i den bilen klarade sig utan allvarligare skador. Anhöriga är underrättade.

– Det är tragiskt, säger Bengt Nilsson.

Tidigare har polisen meddelat att föraren som färdades i södergående riktning, en kvinna i 50-årsåldern, avlidit av krocken. En 70-årig passagerare har skador som beskrivs som allvarliga men läget är stabilt.

Ytterligare ett fordon ska enligt polisen ha behövts bärgas efter olyckan.

– Fordonet körde in i skräp men där var det inga personskador, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Körde mot trafiken

Det är oklart varför den ena personbilen körde i fel körfält. Polisen fick larm om bilen som körde mot trafiken och den efterföljande olyckan ganska tätt inpå varandra. Det finns uppgifter om att kvinna redan tidigare kört vilse på en påfart till E6an.

– Vi håller på att utreda det nu, säger Bengt Nilsson.

Flera vittnen ska höras om kvinnans färd och foton samt drönarbilder ska analyseras. Det görs även rättskemisk analys av kvinnan och bilarna undersöks. Allt för att få en fullständig bild av vad som skett.

Brottsmisstanken är för närvarande grov vårdslöshet i trafik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.