Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Magnus Ericson, räddningsledare. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Brand i pannkaksfabrik i Lilla Tjärby under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan 06 på lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en fullt utvecklad brand i en pannkaksfabrik i Lilla Tjärby utanför Laholm. Branden bedömdes vara under kontroll strax innan 09 på morgonen.

Hör räddningsledaren Magnus Ericson på plats i klippet ovan.

Branden tros ha startat i en ventilation och sedan spridit sig till konstruktionen i fabriken.

– Branden är under kontroll och det föreligger ingen spridningsrisk, säger Thomas Andersson, inre befäl.

Ingen person skadad

Räddningstjänsten bedömer att arbetet på plats kommer att pågå under flera timmar framåt under lördagen. Den utbrända ventilationsdelen kommer lyftas av med en kranbil.

– Jag trodde det var fyrverkerier på himlen först, säger laholmaren Kim Pramgård, som under lördagsmorgonen passerade pannkaksfabriken när hon skulle ut på en tidig fisketur. Foto: Kim Pramgård

– Ingen person ska ha kommit till skada i branden. Men stora delar av produktionen är rökskadad, säger Magnus Ericson, räddningsledare.

Pannkaksfabriken i Lilla Tjärby, som funnits sedan 2005, är den största i Norden där tillverkas omkring en halv miljon pannkakor om dagen. Fabriken har 55 anställda.

Den sista enheten från Räddningstjänsten lämnade platsen klockan 18.30 på lördagskvällen.

Det finns ingen misstanke om brott, enligt polisen.

Började brinna igen

På söndagen fick brandmännen rycka ut på nytt. En mindre fasadbrand blossade upp på samma ställe som under lördagen, vilket skapade en del tjock rök.

– Det är en hel del värme ackumulerat inne i byggnaden, så det är inte ovanligt att det uppstår glödbränder och liknande efteråt, säger Peter Karlborg, inre befäl.

Branden började strax efter lunch och vid 15-tiden hade brandbilarna lämnat platsen igen.

Räddningstjänsten på plats igen under söndagen. Ventilationsdelen har börjat plockas isär med en kranbil. Foto: Per Arvidsson

SVT var på plats under lördagen. I klippet ser du rapporteringen från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.