Fullt utvecklad brand i ladugård utanför Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand bröt på onsdagen ut i en ladugård i Skrea. Räddningstjänsten hade som mest tretton enheter på plats och några blir kvar hela natten för efterarbete.

Larmet kom klockan 13.38.

– Vi har en fullt utvecklad brand i en ladugård på 40 gånger 20 meter och intilliggande boningshus och andra fastigheter är hotade, sa Thomas Andersson, inre befäl på Räddningstjänsten Väst, vid tvåtiden.

Boningshuset hotat

Tretton enheter var snabbt på plats och arbetade hårt för att få kontroll över branden och skydda övriga byggnader, vilket man lyckats med vid femtiden.

– Det blåste kraftigt så de andra byggnaderna var hotade men det var en massiv insats från början så vi lyckades slå ned lågorna.

Kvar hela natten

Inga personskador har rapporterats och det ska heller inte ha funnits några djur i ladugården. Däremot en del fordon och maskiner men det verkar som om enbart byggnaden skadats, inklusive den solcellsanläggning som fanns där.

– Vi håller på fortfarande och söker glödbränder i byggnaden. Fyra enheter kommer att vara kvar och få avlösning i kväll, sedan blir vi kvar hela natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.