Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Fullt utvecklad brand i Ljungby – villa totalförstörd

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen totalförstördes en villa i Falkenberg i en fullt utvecklad brand. Nu ska polisen utreda orsaken till branden.

Under söndagen inledde polisen en teknisk undersökning efter lördagens brand i Ljungby utanför Falkenberg där en villa totalförstördes. Undersökningen väntas pågå tills måndagen på grund av de allvarliga skador som branden orsakade på fastigheten. Polisen hoppas få svar på vad det var som fick villan att börja brinna.

– Vi kommer att prata med dem som bodde i fastigheten och i området för att se om bilden klarnar. Det börjar ju inte brinna av sig självt, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

Enligt polisen var fastighetsägaren bortrest vid tidpunkten för branden, men ska ha varit i villan för två dagar sedan.

Gick inte att rädda

Det var vid 14:45-tiden som räddningstjänsten larmades till villan i Ljungby utanför Falkenberg. När personalen kom till platsen var villan helt övertänd och gick inte att rädda. Räddningstjänsten lät villan brinna ner och fokuserade på att se till att branden inte spred sig.

Vid 18-tiden var räddningstjänsten i färd med att avsluta insatsen.

Några brandmän var kvar under kvällen för att övervaka så att inte kvarvarande glödhärdar blossade upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.