Villa utanför Halmstad totalförstördes i brand

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades under torsdagskvällen till en adress mellan Tiarp och Gullbrandstorp utanför Halmstad. Väl på plats kunde de konstatera en fullt utvecklad brand i en villa som under natten brann ner till grunden.

Larmet kom in strax efter halv nio på torsdagen. Under kvällen kunde polisen bekräfta att ingen ska ha kommit till skada i branden.

Det visade sig efter några timmars släckningsarbete gick det inte att rädda huset, som under natten brann ner till grunden. Vid sjutiden på fredagsmorgonen befann sig räddningstjänst fortfarande på plats för ha översikt över glöden. 

Det var under fredagsmorgonen ännu oklart hur branden startat. Enligt Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson, har man spärrat av området och kommer att skicka tekniker till platsen, troligtvis efter helgen. För närvarande rubriceras ärendet som allmänfarlig vårdslöshet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.