En grupp med fastighetsägare har skrivit ett köpeavtal med ägaren till Fun city. Foto: Anders Fall

Fun city ska bli bostäder

Uppdaterad
Publicerad

Det gamla nöjesfältet Fun city utanför Varberg ska nu rivas. Fyra fastighetsägare har köpt området och planerar att bygga bostäder.

– Tillsammans med kommunen vill vi komma fram till hur vi bäst använder detta område. Men vårt förslag är att vi bygger ett helt nytt bostadsområde. Det är 32 hektar som ligger väldigt idylliskt, säger Tony Sjöström, vd för Sjöströms fastigheter till SVT Nyheter Halland.

När planerna kan sättas i verket är ännu oklart.

– Tidsperspektivet i detta är att vi kommer ha en dialog med kommunen. Vi måste tillsammans med politikerna komma överens vad som är bra för Varberg och göra det.

Kommer det kunna ta ett, två eller tre år innan det är ett bostadsområde på platsen?

– Det brukar ta längre tid än man tror, så kan man säga. Men vi kommer inte ligga på latsidan för vi kan gasa på.

Hallands Nyheter skriver att parken överlåts till fastighetsgruppen den andra oktober. Pierre Heramb, som under många år drev Fun city, är nöjd med de nya ägarna.

– De är seriösa aktörer och fantastiska entreprenörer. Det här kommer att bli fantastiskt för Varberg, det är jag övertygad om, säger han.

Fel prissättning

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat om omfattande skadegörelse inne i parken. Fun city har förfallit sedan Pierre Heramb stängde anläggningen 2012 efter flera säsonger utan tillräckliga intäkter. 

SVT fick tillgång att filma inne i parken efter skadegörelsen våren 2016.

TV: Se bilderna inne från ett förfallet Fun city

Pierre Heramb köpte Fun city 2003 och investerade cirka 80 miljoner i parken. Där fanns berg och dalbanan Ragnarök, vattenlandet Tropical beach, ett litet tåg, kameler och lamadjur.

– Det var felprisat och så hade vi inte vädret med oss, säger Pierre Heramb i en intervju till SVT våren 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.