Många ingripanden i Halland under midsommar, enligt polisen. Foto: TT

Fylla och bråk som vanligt i Halland på midsommar

Uppdaterad
Publicerad

Flera polisingripanden i Halland under midsommarafton och natten till midsommardagen. Enligt polisen har det varit mycket att göra, men inga exceptionella händelser.

– Det har varit som en vanlig midsommar i Halland innan pandemin, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler. Mycket folk ute, bråk, fylla och misshandel.

Polisen tar i sin rapport upp tre fall av misshandel under natten.

Vid 23:30-tiden på midsommarafton uppgav en man att han misshandlats och rånats i sitt hem utanför Varberg.

– En man i 30-årsåldern sitter nu anhållen för detta och ska förhöras under dagen, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Suzanne Redenfors till SVT Nyheter Halland på midsommardagens eftermiddag.

Kvinna attackerad av annan kvinna

Strax före 02 natten mot midsommardagen hittade polisen en misshandlad kvinna i 20-årsåldern vid Alevallen i västra Halmstad. En annan kvinna ska enligt vittnesmål ha misshandlat 20-åringen, som fördes till sjukhus.

I Kungsbacka blev en man i 20-årsåldern sparkad och slagen i huvudet på Tölövägen strax efter 04. Han var så pass illa däran att han fick föras till sjukhus.

Inga misstänkta är gripna för misshandelsfallen i Halmstad och Kungsbacka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.