Fyra bussar och en lastbil i krock på E6 vid Falkenberg. Foto: Niklas Henrikczon

Fyra bussar och en lastbil i krock på E6 vid Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Fyra bussar och en lastbil kolliderade i en kökrock på E6 vid Vinbergs Hed under tisdagseftermiddagen. Olyckan orsakade långa köer i norrgående riktning. Ingen person skadades i samband med olyckan.

16:19 på tisdagen inkom ett larm till SOS om att en trafikolycka med flera fordon hade inträffat på E6 utanför Falkenberg i norrgående rikting. Enligt polisen rörde det sig om en kökrock med fyra bussar och en lastbil. I bussarna fanns inga passagerare.

Räddningstjänsten, ambulans samt polis larmades till platsen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

 – Tre ambulanser skickades, men ingen person är avförd till sjukhus, sa Ola Nilsson, teamledare vid SOS alarm.

Stor trafikpåverkan

E6:an fick under räddningsarbetet stängas av norrut i riktning mot Göteborg. Räddningstjänsten meddelade vid 18-tiden att de hade lämnat platsen, i samband med det kunde trafiken släppas på i ena körfältet.

Enligt Trafikverket kommer olyckan ha mycket stor påverkan på trafiken fram tills klockan 23:30, under tisdagskvällen. Trafiken leds om via länsväg 767 under tiden. 

Polisen skriver på sin hemsida att tre förare är misstänkta för trafikbrott då de inte höll tillräckligt avstånd till fordonen framför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.