Arkivbild Foto: TT

Fyra gripna vid minkfarm utanför Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer greps vid en minkfarm i Glommen utanför Falkenberg. Polisen misstänker kopplingar till en pågående rättegång där en person står åtalad för bland annat misshandel hösten 2017.

Det var under torsdagseftermiddagen som det uppstod vad polisen beskriver som ordningsstörningar vid en minkfarm i Glommen. Tio–tolv personer ska ha tagit sig till platsen, flera av dem var maskerade.

– Det finns ju en lag mot maskering vid ordningstörningar vid allmänna sammankomster och flera har brutit mot detta. Fyra av dem är gripna då de inte gick att identifiera på platsen. En person som inte identifierat sig är anhållen, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.

Samtidigt pågår förhandlingar i Varbergs tingsrätt där en person som beskrivis som djurrättsaktivist står åtalad för misshandel, olaga hot, vårdslöshet i trafik, hemfridsbrott och ofredande. Det handlar om händelser i oktober 2017 men som först nu lett till åtal och polisen misstänker ett samband med dagens händelser.

– Vi vet inte exakt vad som skett vid minkfarmen, men det finns ju kopplingar till den pågående förhandlingen i tingsrätten. Det sker ju på samma dag men vi kan ju inte säga något säkert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.